Dactari biedt via PE-Veterinair de mogelijkheid om nascholingspunten te kunnen aanvragen voor o.a. een lezing, workshop, meerdaagse scholing, intercollegiaal/overleg/intervisie en een practicum. De accreditatieaanvraag wordt getoetst aan de hand van een aantal critera. PE-Veterinair is niet verantwoordelijk voor de accreditatie-eisen, de eisen worden door de registers bepaald.
Welke informatie heeft u nodig voor een accreditatieaanvraag?
Voordat u accreditatie wilt aanvragen voor een cursus is het belangrijk om te beschikken over de volgende gegevens:
- Omschrijving van de scholing
- Inhoud van de scholing
- Leerdoelen van de scholing
- Leerdoelen zijn SMART geformuleerd
- Bevatten actieve werkwoorden als: analyseren, evalueren, creeren, toepassen, beargumenteren, beschrijven, toelichten, etc.
- Programma met tijdlijn
- Inclusief pauzes, zelfstudie, introducties, afsluitingen
- Inclusief inhoud van de activiteiten
- Spreker(s) inclusief een kort CV -
- een verwijzing naar een LinkedIn pagina toegestaan
- Wetenschappelijke onderbouwing van de inhoud van de cursus
- Referenties uit PEER reviewed tijdschriften
Alle geaccrediteerde nascholingen vindt u in de agenda.
Accreditatiepunten
Aan de hand van het programma, de tijdlijn en de kwaliteit van de inhoud en de sprekers worden de effectieve onderwijsuren c.q. nascholingspunten berekend. PE-Veterinair hanteert de volgende regel: 1 effectief onderwijsuur = 1 punt. Pauzes, zelfstudie, introducties, afsluitingen etc. vallen buiten de netto scholingsduur.
Presentielijst en evaluatieverslag
Als nascholingsaanbieder bent u zelf verantwoordlijk voor het verwerken van de presentielijst in PE-Veterinair. Na afloop van de bijeenkomst dient u een evaluatieformulier rond te sturen naar de aanwezige deelnemers. De formulieren moet u in een verslag te verwerken en dit verslag kunt u, tijdens het invoeren van de presentielijst in het systeem, uploaden in PE-Veterinair.
Hoe u een accreditatieaanvraag kunt indienen en/of de presentielijst kunt verwerken in PE-Veterinair leest u in de handleiding --> download handleiding
Technische Commissie
DeTechnische Commissie controleert de voor accreditatie aangeboden nascholingen op de gestelde accreditatie-eisen. De Technische Commissie voor de registers CKRD en Erkende Paardendierenarts bestaan uit de volgende leden:
- Eva van Odijk (Gezelschapsdieren)
- Els van den Berg (Paard)
- Chris Bartels (Landbouwhuisdieren)
- Annemarieke de Man (Dierenarts buiten de praktijk)
- Erik Wouters (Specialist vanuit de praktijk - gezelschapsdieren)
De Vereniging Complementair Werkende Dierenartsen stelde ook een beoordelingscommissie in voor de toetsing van de complementaire nascholingen, genaamd TEC-CG. Hierbij is een onderscheid gemaakt tussen de verschillende disciplines. Momenteel heeft de de commissie Kwaliteit Complementaire Geneeswijzen (KC) twee commissies ingesteld, namelijk TEC basisregister (geen specifieke discipline) en TEC homeopathie.